Miért szükséges a hővisszanyerő szellőztető? 
A jól szigetelt, és szinte tökéletesen záródó épületek természetes szellőzése minimális. A természetes szellőzés hiánya azt eredményezi, hogy a levegő nagyon gyorsan elhasználódik a szobákban, illetve a páratartalom kellemetlenül magassá válik.

Kézenfekvő a megoldás: nyissunk ablakot! Igen, de az ablaknyitással együtt az alábbi tényeket is el kellene fogadnunk:


Mi lehet a megoldás? A kontrollált szellőztetés, hővisszanyeréssel, azaz hővisszanyerő szellőztető rendszer beépítése! Ez a megoldás ugyanis biztosítja az alábbi előnyöket:


Hővisszanyerős szellőztető rendszer működésehővisszanyerős szellőztetés 3
Miből áll egy ilyen rendszer?

Tételezzük fel az alábbi üzemállapotot: a szobákban 21C° van, a fürdőszobában 23C° páradús levegő, éppen valaki zuhanyozott. A külső hőmérséklet 1 C°. A szellőztetőgépbe épített ventilátor a fürdőszobából (és a konyhából, és még más pontokról) elszívja a levegőt, ezzel párhuzamosan kintről beszívja a friss 1C° levegőt. A két légáram a gép belsejében egy ún. kereszt/ ellenáramú hőcserélőben elhalad egymás mellett. Ezáltal a kintről beszívott friss levegő felmelegszik, a fürdőből, WC-ből, konyhából elszívott elhasznált levegő pedig lehűl, és kidobásra kerül. A rendszer, a felmelegített friss levegőt fújja a nappaliba és a szobákba. Ilyen egyszerű.

2016 újdonság 

 

 

Fujitsu LT SLIM

termékünket

teljesértékű, alternatív fűtésre ajánljuk, üzemhatár -20oC

Legmagasabb A+++  Energiasztály

SCOP: 4.8 (Gázárhoz képest 50% energia megtakarítás) 

 

Loading...