A SCOP Klima Kft. büszke arra, hogy részt vehetett a Kórház napkollektor rendszerének kivitelezésében.(61db 30 csöves FISHER vakumcsöves napkollektor, összesen 100kW fűtési teljesítmény)

Természetesen számos családi és társasház, valamint vállalatok napkollektoros rendszereinek kiépítését is az igényekhez alkalmazkodva elvégeztük.

Kérjen ajánlatot és használjon tiszta megújuló energiát!

   Közel 225 millió forint állami támogatással, összesen mintegy 375 millió forintból újult meg a kórház fűtő és hűtő rendszere az Új Magyarország Fejlesztési terv pályázatán nyert forrásból. Március 12-én történt meg a műszaki átadás.
Az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszer keretében nyert 224.812.500 forint támogatást a „Kalocsa Önkormányzat Kórház-Rendelőintézet központi gőzkazánjának cseréje, a HMV ellátáshoz és a műtőklímák hűtéséhez napkollektorok telepítése, a technológiai gőzellátás korszerűsítése” címen benyújtott pályázatával.
A beruházással kapcsolatban Bormisza Viktor, Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője, valamint Kanyó Péter, az önkormányzat energetikai referense adott tájékoztatást a március 26-i projektzáró sajtótájékoztatón.
A KEOP-5.3.0/B/09-2009-0040 azonosítószámú projekt 2009-ben nyerte el a támogatást, a kivitelezési munkálatok pedig 2011 májusában kezdődtek el. A kivitelező MaTech Kft-vel 2011. május 9-én került aláírásra a vállalkozási szerződés, akik a következő naptól átvették a munkaterületet és megkezdték a munkálatokat.
A 374.687.500, Ft összköltségű projekt az Európai Unió Kohéziós Alapjából, illetve a hazai központi költségvetési előirányzat vissza nem térítendő támogatásából összesen 60%-os, azaz 224 millió Ft-os támogatással valósult meg. Az önrészhez a Duna-Mecsek Fejlesztési Alapítványtól nyert a város közel 40 millió Ft-ot. E mellet az EU Önerőalaphoz benyújtott pályázat révén az önerőt teljes egészében pályázati forrásból sikerült előteremteni – derült ki Boromisza Viktor tájékoztatásából, aki a projekt előkészítésében és lebonyolításában résztvevők munkáját ezúton köszönte meg.
A program keretében a korábbi, rendkívül régi és elavult, korszerűtlen gőzkazánokra épülő rendszer helyett modernebb, a tetőn elhelyezett napkollektorokkal, valamint hőszivattyúval is kiegészülő, kondenzációs kazánokon alapuló technológiát építettek ki.
A több mint két éven át tartó beruházás során – a kórházat érintő változások, az államosítás, illetve az egynapos sebészet bevezetése miatt – menet közben kellet újragondolni a rendszerrel szemben támasztott igényeket, és eszerint módosítani kellett a megvalósuló műszaki tartalmat.
A rendszer nemcsak a fűtésről gondoskodik, hanem használati meleg vízzel is ellátja a kórházat, emellett a megfelelő pártartalom beállítására is lehetőséget nyújt, valamint a műtők hűtését is megoldja. Ezáltal – a megtakarítás mellett – a komfortot is növeli, javítva az ott dolgozók és az ápoltak körülményeit, és nő a kórház energiaellátásának biztonsága is.

A most kiépült rendszernek köszönhetően rendkívül nagy, az előzetes becslések szerint mintegy 30-35%-os gáz-megtakarítás érhető el – ezt már Kanyó Péter mondta el, ám hozzá tette, ezzel kapcsolatban biztosat csak körülbelül egy év múlva tudnak majd mondani. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a tervező által kalkulált, legfeljebb 35%-os megtakarításnál lényegesen nagyobb megtakarítást sikerül majd elérni. A várakozásokat megalapozzák a próbafűtés eredményei, amelyek során 30-40%-os gázmegtakarítást ért el az intézmény a fűtéskorszerűsítésnek köszönhetően.

forrás: http://kalohirek.hu/hir/kalocsa/2013-03-27/38155/megujult_a_szent_kereszt_korhaz_futesi_rendszere_ndash_akar_40_os_gaz_megtakaritas

2016 újdonság 

 

 

Fujitsu LT SLIM

termékünket

teljesértékű, alternatív fűtésre ajánljuk, üzemhatár -20oC

Legmagasabb A+++  Energiasztály

SCOP: 4.8 (Gázárhoz képest 50% energia megtakarítás) 

 

Loading...